به گزارش راهبرد معاصر، «پیر لودامار» مسئول ارشد واحد مینروبی سازمان ملل متحد با اشاره به حجم ویرانی گستردهای که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به وجود آورده است اعلام کرد: عملیات آواربرداری در غزه در پی جنگ ویرانگر اسرائیل علیه این منطقه احتمالاً حدود 14 سال طول بکشد.
این مسئول سازمان ملل در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گزارش داد: حدود 37 میلیون تن آوار در غزه که یک منطقه بسیار پرجمعیت است بهجای مانده است و با وجود اینکه نمیتوان تعداد دقیق مهمات منفجرنشده در این منطقه را ارزیابی کرد اما انتظار میرود در شرایط مشخص آواربرداری در غزه حدود 14 سال به طول بینجامد.
وی گفت: گزارشها نشان میدهد حداقل 10 درصد از مهمات شلیکشده به نوار غزه منفجر نشدهاند و بنابراین تهدیدی دائمی برای مردم و تیمهای امدادگری که قربانیان را از زیر آوارها بیرون میکشند وجود دارد و ما درباره 14 سال آواربرداری با استفاده از 100 کامیون صحبت میکنیم.
همچنین تیم سازمان ملل متحد بعد از یک مأموریت ارزیابی که در نوار غزه انجام داد اعلام کرد: ویرانی گستردهای در شهر خانیونس در جنوب نوار غزه رخ داده است و اعضای تیم سازمان ملل هر ساختمانی را که مورد بازدید قرار دادهاند متوجه شدند با خاک یکسان شده است.
این تیم سازمان ملل به نقل از «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد گزارش داد: خیابانها و مکانهای عمومی در خانیونس مملو از مهماتی است که هنوز منفجر نشدهاند و همین امر خطرات شدیدی برای غیرنظامیان بهویژه کودکان بههمراه دارد. بمبهای سنگین منفجرنشده با تعداد زیاد هنوز در تقاطعهای اصلی و داخل مدارس غزه وجود دارد.
این تیم سازمان ملل در ادامه به وضعیت بحرانی مردم غزه و آوارگان اشاره و اعلام کرد: مردم غزه با کمبود شدید آب و غذا و دارو مواجهاند و در پی تخریب بیمارستانها و نابودی سیستم بهداشت غزه شرایط آوارگان بهشدت وخیم است.
از طرف دیگر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز اعلام کرد: بعد از گذشت بیش از 200 روز از جنگ اسرائیل علیه غزه خسارتهای گستردهای به زیرساختهای حیاتی در این منطقه وارد شده است و حجم ویرانیها بیسابقه است. خسارتهای واردشده به زیرساختهای حیاتی غزه نیز بسیار زیاد میباشد و بیش از یک میلیون نفر خانههای خود را بهطور کامل از دست دادهاند و 75 درصد مردم نیز آواره شدهاند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز در همین زمینه اعلام کرد که میزان ویرانیها در نوار غزه تکاندهنده است و آتشبس تنها امید باقیمانده برای نجات ساکنان نوار غزه که هنوز توانستهاند زنده بمانند، است.
ماه گذشته بانک جهانی و سازمان ملل در گزارشی با بررسی میزان ویرانیهایی که رژیم اشغالگر در تجاوزگری وحشیانه خود در نوار غزه به وجود آورده است، اعلام کردند که هزینه خسارت به ساختمانها و زیرساختهای حیاتی در نوار غزه تنها در 4 ماه تقریباً 18.5 میلیارد دلار است که معادل 97 درصد ناخالص تولید داخلی کرانه باختری و نوار غزه باهم، در سال 2022 میباشد.
بر اساس این گزارش، 72 درصد خسارتها مربوط به ساختمانهای مسکونی، 19 درصد به زیرساختهای خدمات عمومی مانند آب، بهداشت و آموزش و 9 درصد مربوط به ساختمانهای تجاری و صنعتی است. برآوردها نشان میدهد تقریباً همه بخشهای غزه تحتتأثیر این جنگ قرار گرفتهاند و شاید بخش بسیار کمی باشد که هنوز آسیب ندیده است. بمبارانها حجم بسیار عظیمی از ویرانی را بهجای گذاشتهاند که تخمین زده میشود حجم آنها دهها میلیون تن باشد، این بدان معناست که عملیات آواربرداری در غزه سالها طول خواهد کشید./ تسنیم